GELUIDNIVEAU VAN VENTILATIE

Geluid bij ventilatie heeft 2 aspecten. Enerzijds is er het geluid dat van buiten komt. Anderzijds is er het geluid wat binnen te horen is bij ventilatie.

Geluid van buiten

Hoeveel geluid is er van buiten bij een ventilatie Systeem C

Bij een ventilatiesysteem C komt de verse lucht binnen via rooster in muren en ramen. Lawaai van buiten komt dus gemakkelijk en rechtstreeks de woning binnen. Een oplossing kan zijn om deze roosters te plaatsen op plekken waar minder lawaai komt. Men kan ook extra investeren in zwaardere akoestische buitenluchtroosters. Deze roosters komen voor een deel in de woning en voor een deel erbuiten.

Hoeveel geluid is er van buiten bij een ventilatie Systeem D

Bij een ventilatiesysteem D komt de verse buitenlucht binnen via een luchtkanaal. Deze lucht gaat via de geluiddempende ventilatie unit. Van daaruit wordt de verse lucht verspreidt via de stille luchtkanalen naar de droge ruimtes.

Geluid van binnen

Hoeveel geluid maakt een ventilatie systeem C binnen

Een systeem C gaat enkel de gebruikte binnenlucht mechanisch afvoeren. Dit gebeurt met behulp van een ventilator en een kanalen net. De gebruikte binnenlucht wordt door de ventilator weggezogen uit de ‘natte ruimtes’. Dus in keuken, badkamer, toilet en wasplaats. In de woon- en slaapkamer is er dan ook minder ventilatiegeluid te horen.

Het ventilatiesysteem C van heeft als de enige in zijn soort een interne akoestische demping. Dit in combinatie met een ultra stille en energiezuinige motor.

Het ventilatiesysteem C kan ook aangesloten worden op een Easyflow ‘stille’ luchtkanalensysteem.

Het EasyFlow systeem zorgt voor een geruisloos transport van de lucht doorheen de woning. Zo geniet u in alle stilte van een ideaal binnenklimaat.

Hoeveel geluid maakt een ventilatie systeem D binnen

In een systeem D gebeurt zowel de aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van gebruikte binnenlucht helemaal mechanisch. Hiervoor zijn er 2 ventilatoren nodig met een tweede kanaalsysteem voor de gecontroleerde toevoer. Een systeem D heeft dus 2 ventilatoren en 2 kanaalsystemen.

Het ventilatiesysteem D  heeft een ultrastille en zuinige gelijkstroomventilator die geluid tot een absoluut minimum beperkt.

Het ventilatiesysteem D kan ook aangesloten worden op het Easyflow ‘stille’ luchtkanalensysteem.

Het EasyFlow systeem zorgt voor een geruisloos transport van de lucht doorheen de woning. Zo geniet u in alle stilte van een ideaal binnenklimaat.

Samengevat

Bij een systeem D is er geen rechtstreeks lawaai dat binnenkomt via roosters in ramen of muren. Bij een systeem C is er geen bijkomende ventilator om lucht aan te zuigen. Onze ventilatiesystemen zijn sowieso bijzonder akoestisch gedempte ventilatie units.

In combinatie met de Easy Flow ‘stille’ luchtkanalen staat dit garant voor een bijzonder stille ventilatie bij beide systemen.

< Terug