GEVOEL VAN VENTILATIE

Gevoel van ventilatie bij Systeem C

Bij een ventilatiesysteem C gebeurt de toevoer van verse buitenlucht via roosters in ramen of muren. Bij felle wind kan de ventilatie binnen als tocht worden ervaren. En in de winter komt er koude tot zeer koude buitenlucht in de leefkamers binnen. Dit alles komt het comfort zeker niet te goede.

Gevoel van ventilatie bij Systeem D

Bij een ventilatiesysteem D met warmteterugwinning gebeurt de toevoer van verse binnen lucht volledig mechanisch. Afvoer van gebruikte binnen lucht en toevoer van verse buitenlucht gebeuren volledig automatisch en in balans. Daarom ook dat het ventilatiesysteem D ook wel balansventilatie genoemd wordt. U ondervindt dus geen hinder van koude lucht of een gevoel van tocht.

Het ventilatiesysteem D beschikt ook over een volledige bypass. Deze zorgt ervoor dat bij warm weer de woning geventileerd wordt met naar verhouding koele buitenlucht. Dit heeft een positief effect op het comfort. Uw huis ventileert dus in de zomer met koele buitenlucht die de warme binnen lucht vervangt. Deze bypass regeling gebeurt volledig automatisch.

Samengevat

Het algemene gevoel van ventilatie is bij een systeem D aangenamer dan bij een systeem C. Bij een systeem D haalt u het hoogste temperatuurcomfort en is er een perfecte balans tussen de aanvoer van voorverwarmde buitenlucht en de afvoer van binnen lucht.

< Terug