VENTILATIE SYSTEMEN

Ventilatie is onmisbaar voor een gezond leefklimaat in uw woning. Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde lucht en voert de vervuilde lucht af. Bovendien is ventilatie noodzakelijk in goed geïsoleerde woningen, om vochtproblemen te vermijden. De installatie van een ventilatiesysteem is dan ook verplicht bij nieuwbouwwoningen. Ook in een bestaande woning biedt een ventilatiesysteem tal van voordelen. Hs-Group bvba biedt zowel het Ventilatiesysteem C als Ventilatiesysteem D aan.

VENTILATIESYSTEEM C

Wie kiest voor mechanische ventilatie, heeft de keuze uit een ventilatiesysteem C  of systeem D. Het ventilatiesysteem C voert verse lucht aan door middel van roosters die in ramen en muren van droge ruimtes geplaatst worden. De gebruikte  binnen lucht wordt via roosters in natte ruimten afgevoerd. Dit houdt zowel uw woning als de binnen lucht gezond. Desgewenst kan uw systeem uitgebreid worden met CO2– en vochtsensoren, zodat de ventilatie zich automatisch aan de omstandigheden aanpast.

VENTILATIESYSTEEM D

In tegenstelling tot het ventilatiesysteem C verloopt de aan- en afvoer van lucht bij een ventilatiesysteem D (balansventilatie) volledig automatisch. Hierdoor geniet u samen met uw gezin continu van een optimaal leefklimaat. Meer nog, met een optimale ventilatie krijgt u zelden of nooit te maken met vochtproblemen. Onze ventilatiesystemen zijn bovendien voorzien van diverse filters, die onder meer pollen en stof uit de binnenkomende lucht filteren. Zeg die hooikoorts maar voorgoed vaarwel!

In ons assortiment vindt u verschillende ventilatiesystemen D terug. Deze compacte systemen zijn uitermate geschikt voor appartementen en kleine woningen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor woonhuisventilatoren met warmteterugwinning. Tot slot is het ook mogelijk om uw ventilatiesysteem te koppelen aan een domotica systeem. Ervaar een optimaal leefklimaat en verlaag uw energieverbruik dankzij onze ventilatiesystemen!

KIEZEN TUSSEN EEN VENTILATIESYSTEEM C EN D ?

Kiezen tussen een ventilatiesysteem C of D is een lastig karwei. Er is een enorm overaanbod aan informatie en veel van die info is niet of nauwelijks bruikbaar. Nochtans zijn de verschillen tussen een ventilatiesysteem C en systeem D zeer duidelijk! Hieronder vindt u meer uitleg over de werking van de verschillende systemen.

VENTILATIE EN EPB

HOE WERKT VENTILATIE

LUCHTKWALITEIT EN TEMPERATUUR

GEVOEL VAN VENTILATIE

GELUIDNIVEAU VAN VENTILATIE

VERBRUIK VAN VENTILATIE

ONDERHOUD VAN VENTILATIE

EINDCONCLUSIE: WELKE VENTILATIE

VENTILATIE MET WARMTE RECUPERATIE